Seksualiteten 50+

 

 

Tidligere troede man, at seksualiteten toppede tidligt i ungdommen, for så gradvist at aftage og til sidst helt at forsvinde. Det var normalt, naturligt og forventeligt. Nu ved vi, at det slet ikke er tilfældet: mange mennesker har lyst og er seksuelt aktive – med sig selv eller med en partner – højt op i alderen.

 

 

Forandringer med alderen

Med alderen sker der forandringer, også med seksualiteten. Vores seksualitet forandrer sig livet igennem, og en af måderne til at bibeholde et nydelsesfuldt sexliv er at tilpasse sig de omstændigheder, som man er i. Hvis man forventer seksuelt at fungere som en 20-årig – eller forventer at ens eventuelle partner gør det – så kan man nemt blive skuffet…Nydelse med alderen

Heldigvis viser undersøgelser, at mange oplever en stor grad af nydelse op i en høj alder. I mange tilfælde endda endnu mere nydelse end da de var unge, hvis de tilpasser sig kroppens forandringer. En af forandringerne er, at der ofte skal mere direkte og kraftigere stimulation til, for at manden kan opnå rejsning, og også kvinder kan have behov for mere langvarig stimulation for at opnå ophidselse og orgasme. I den forbindelse kan det nogle gange være en fordel at bruge hjælpemidler så som vibratorer. En kraftig vibrator, som er nem at betjene kan være en god hjælp. Se vores udvalg af kraftige vibratorer til ham og hende her.


”Use it or lose it”

Jo ældre man bliver, jo vigtigere kan det være at holde sig i gang kropsligt for ikke at gå i stå. Det gælder også på det seksuelle område, hvor det er en rigtig god idé at holde sig seksuelt aktiv, også i perioder uden mulighed for sex med en partner, da mange ellers oplever at det kan være svært at komme i gang igen: ”Use it or lose it”. I Lust har vi mange gode hjælpemidler, som kan gøre det til en dejlig oplevelse at have sex med sig selv, og rådgiver gerne, hvis du kommer ind i butikken.Vores sexolog Susan svarer gerne på dine spørgsmål om seksualiteten i alderen 50+ - gå til vores sex brevkasse her.

 


Ældre indlæg Nyere indlæg