Utro

 

Hej,

Min kæreste igennem 4 år har været mig utro – en gang. Derudover har har sex-chattet meget. Det er næsten et år siden nu.
Vores sexliv er ikke eksisterede længere – jeg har lyst, og er mere eller mindre desperat og min kæreste har også lyst men han kan ikke.
Min kæreste forbinder sexen med skam, og noget dårligt.
Hvordan kommer vi igang igen?

 


 

Hej og tak for dit spørgsmål,

Utroskab er utrolig hårdt for et parforhold. Det kræver mange tårer, bearbejdelse og tilgivelse. Selvom det næsten er et år siden, at du fandt ud af, at din kæreste har været dig utro og sex-chattet en del, så er det ikke lang tid følelsesmæssigt. Utroskaben har sat et tydeligt spor i jeres parforhold, som påvirker jeres sexliv og din kæreste selvopfattelse. Man kan aldrig fralægge sig ansvaret for det at være utro, men det betyder ikke, at din kæreste stadigvæk ikke kan have det utrolig svært ved, at have såret dig. Måske har du tilgivet ham, men han har ikke tilgivet sig selv endnu - det kan derfor være, at han oplever, at have svært ved at have sex og forbinder det med skam. Det faktum, at din kæreste forbinder sex mellem jer to med skam efter det der er sket, er et tydeligt tegn på, at fortryder sin handling - hvilket selvfølgelig er godt, men i har også begge to brug for, at kunne give jer hen til hinanden og finde hinanden på et mere intimt plan.


Jeg synes, at det er dejligt, at i har valgt at kæmpe for jeres forhold og give jer to en chance til. 

Ud fra dit spørgsmål har jeg svært ved, at se om i har bearbejdet dette, og om du har tilgivet din kæreste. Er der stadigvæk uforløste ting i jeres parforhold? I så fald, er det utrolig vigtigt at få bearbejdet dette og talt alt igennem. Jeg vil derfor anbefale jer, at starte et andet sted, end sex (penetration) lige nu. 

Brug rigtig meget tid på at få talt fortiden igennem:

- hvad var det i faldt for, hos hinanden?

- hvordan var jeres sexliv inden?

- hvad var godt i jeres forhold?

- hvornår begyndte det gå galt/hvad forårsagede det? 

Når jeg her skriver, hvornår det begyndte at gå galt - så mener jeg selvfølgelig ikke blot selve akten af utroskab. Men begyndte i, at kommunikere dårligere, skændes mere, bebrejde hinanden. Utroskab har altid en årsag og det er en god ide at finde ind til kernen af denne. Ikke for at fralægge sig ansvaret for det, der har været sket, men det vil give jer begge to en mulighed for at kigge ind ad, og få talt tingene rigtig godt ud. 

Når i har fået talt fortiden igennem, har i brug for at tale om fremtiden:

- hvorfor valgte i, at blive sammen? 

- hvad vil i gerne med hinanden? 

- hvad er jeres drømme? 

- hvordan vil i gerne have jeres sexliv skal se ud? 

- hvad har i hver især brug for i jeres parforhold?

Gå en lang tur og tal alle de her ting igennem. Når i har talt jeres fremtid igennem, så kig hinanden dybt i øjene og fortæl hinanden, at i vælger hinanden, på trods af det der er sket. I vælger netop fremtiden sammen og kærligheden. Jeg tror, at din kæreste har brug for, at høre disse ord, så han på et tidspunkt vil kunne tilgive sig selv.

Når i har brugt tid på, at kommunikere sammen om jeres fortid og fremtid, så kan i begynde at arbjede mere på intimiteten i jeres forhold. 

Eftersom din kæreste også forbinder det, at have sex med noget skamfuldt, synes jeg i skal starte et andet sted og få bygget intimiteten op mellem jer igen på en anden måde. 

- Brug lang tid på, at massere hinanden (front og bagside). Bare mærk efter hvordan det føles i kroppen. - 2 gange om ugen (30 min til dig og 30 min til din kæreste)

- Brug lang tid på at kysse hinanden - hver dag

- Kig hinanden dybt i øjnene (uden at snakke - se om i kan gøre dette i 2-4 min. af gangen) - 3 gange om ugen

- Brug lang tid på forspil (ingen penetration) - 1/2 gange om ugen

- Giv hinanden intim massage (det handler rigtig meget om tillid og den har i brug for at vise til hinanden) - 1 gang om ugen (15 min til dig og 15 til din kæreste)

- Gå en lang tur en gang om ugen og tal alt igennem, alle de følelser der opstår. 

Brug gerne de næste 2 mdr. på ovenstående 6 øvelser. Jeg ved det er lang tid, men i har begge brug for, at kunne give jer hen til hinanden og mærke kærligheden og intimiteten. Mærke at i kan have lyst til hinanden uden at føle skyld/skam. 

Jeg vil også anbefale at snakke med en parterapeut, som kan hjælpe jer videre, hvis i føler i har brug for dette.

Jeg ønsker jer begge al held og lykke!

Julie
Sexolog & Vaginalterapeut 


Ældre indlæg Nyere indlæg

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver godkendt af administrator, inden de bliver offentliggjort.