At tænde flammen igen

 

Kære Michelle

Hvad vil du anbefale hvis vi som hetrosexuelt par skal finde lysten til sex igen. Vi holder meget af hinanden og ville til at give det et forsøg. For vi har forsømt det i et år ( kun med sex to tre gange) og det er blevet en ting vi ikke taler om og for meget hverdag med mine to drenge fra tidligere ægteskab og han har ingen børn.
Men nu vil vi prøve at tænde flammen igen.
Håber du kan komme med nogle forslag til hvad vi kan gøre.
Hilsen en forelsket kvinde

 

Svar til den forelskede kvinde.


Din henvendelse beskriver en utroligt klassisk problemstilling i mange menneskers parforhold: Hvordan genopdager vi hinanden og øger og udfolder vores lyst?

Du skriver en masse fine ting. I holder af hinanden og er klar til at gå på opdagelse sammen. Jeres fælles udgangspunkt bliver nødvendigt for at I kan snakke åbent og ærligt om Jeres behov, fantasier og lyster.


Jeg vil starte med at bede Jer om hver især og sammen at finde ud af, hvad seksuel lyst betyder for Jer. Seksuel lyst til… Massage? Kropsberøring? Oralsex? Nøgne knus? Samleje? Frække sms’er i løbet af dagen? Eksotisk middag om aftenen? Hvad handler Jeres lyst om!? Mange mennesker har en antagelse om, at lysten bare er der, uden at beskæftige sig med, hvad lysten egentlig handler om. Hvad har I lyst til? Hvis det er svært at få skabt dialog om Jeres lyst, kan I meget passende finde inspiration fra et spil. Jeg kan varmt anbefale Erotic 4 Real.


I din henvendelse nævner du børnene, som er fra et tidligere ægteskab. Det får mig lyst til at spørge ind til, hvilken historie du forsøger at fortælle ved at nævne dem? Hvilken relation har de til din og din partners lyst? ’Forstyrrer’ de Jeres tid sammen eller er med til at skabe en hverdag, hvor der ikke er så meget plads til bundløse trusser og vindates? Det forekommer selvsagt for de fleste familier, at børn skaber nogle andre prioriteringer og praktikaliteter i hverdagen. Spørgsmålet er bare, om det skal være en undskyldning for ikke at prioritere hinanden?


En vigtig måde at skabe et rum for Jeres lyst er ved at have fokus på Jeres kroppe, og ikke så meget Jeres intellektuelle og verbale evner. For nogen kan det være lettere at lade kroppen være den primære udtrykker. Sæt tid af hver dag eller et par gange om ugen, hvor Jeres kroppe får lov til at snakke og lege sammen. Skiftes til at massere, bade, og skabe nydelse for hinanden uden at I skal tale lysten igang eller ihjel. Hav fokus på din kropslige nydelse i hverdagen. Skru tempoet ned, når du kan. Duft til livet omkring dig. Interesser dig ekstra meget for smagen af frisk frugt eller chokolade. Masser din hud med en lækker showel gel hver gang du går i bad. Tag dig tid til at nyde livet og fold sanserne ud. Den seksuelle lyst hænger sammen med lysten til alt det andet. Jo mere lyst og nydelser du oplever ved at være dig, i dit partnerskab, som mor, på dit arbejde, i badet, jo mere vil din samlede lyst øges.


Der er rigtigt mange niveauer og facetter af din historie, og jeg sidder med en masse tanker og gode råd, som jeg har lyst til at give dig. Men jeg synes faktisk, at dig og din partner, med Jeres fælles udgangspunkt om at ’tænde flammen igen’, skal kaste Jer ud på rejsen med det, der står skrevet indtil nu. Sæt tid af til hinanden, prioriter Jeres intime samliv og tag på opdagelsesrejse i Jer selv og hinanden. Jeg er sikker på, at i med lysten til lysten nok skal finde en måde at leve et liv, som er fyldt med lyst og nydelse.


Du er mere end velkommen til at skrive igen, hvis du har kommentarer eller spørgsmål, til det jeg skriver.


Kærlig hilsen Michelle


Ældre indlæg Nyere indlæg

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver godkendt af administrator, inden de bliver offentliggjort.