Orgasme i søvne


Hej Sabina og Julie

Jeg har et spørgsmål jeg ikke rigtig kan læse mig/google mig til, så nu prøver jeg jer.

Jeg har det sidste års tid, ca. 7 gange, vågnet om natten, meget tæt på klimaks i en orgasme, og mærket at jeg lå og rørte ved mig selv, og kommer så ca. 10 sek. efter. Jeg har et sundt sex liv, kommer hver gang og har nogle dejlige orgasmer hvor jeg både får skede/g-punkts orgasmer og klitoris-orgasmer.

Hvorfor får jeg de her orgasmer om natten, hvad kan årsagen være til det, både fysiologisk men også psykologisk?

Håber at I kan afhjælpe min undren, for jeg undrer mig i den grad over det.

Jeg er for øvrigt 35 år, mor til 3 børn fra et tidligere forhold og er i et nyt nu på 3,5 år

Vh. Jomfruen

 

 

Tak for dit spørgsmål – hvor er det dejligt, at høre, at du har en skønt sexliv og kan opnå nogle skønne orgasmer sammen med din partner. 

Orgasme i søvne er et fænomen både mænd og kvinder kan opleve og det er meget normalt.

Vores søvn består af overfladisk søvn, dyb søvn og REM-søvn. REM står for Rapid Eye Movements, og det er under den del af søvnen vi drømmer hyppigst. Det er også under REM-søvnen at mænd og kvinders kønsorganer er mere blodfyldte og derfor er der, ligesom når du bliver tændt i vågen tilstand, en øget tilstrømning af blod til det erektile væv i klitoris. Hjernen kan registrere, at der er en øget blodtilstrømning i klitoris og det er det, der kan føre til seksuel ophidselse i søvnen.

Når du fx stimulerer din klitoris i vågen tilstand, vil dit fokus ligge på den nydelse der sker når du berører dig selv seksuelt og det er faktisk det samme der sker, når du sover – blodet strømmer til klitoris under REM-søvnen og de samme fysiske ting sker i din krop, som når du berører dig selv i vågen tilstand. Det kan kort forklares på den her måde, når blodet strømmer til klitoris i søvnen, vil den seksuelle tænding aktiveres, ligesom når du i vågen tilstand stimulerer dig selv. Orgasmen sidder i hjernen og for mange er det nemmere at få en orgasme i søvne, da de på den måde har koblet tankerne helt fra og virkelig giver slip og mærker kroppen.

Så mit råd til dig er, blot at nyde, at du kan opnå så mange forskellige skønne orgasmer i vågen tilstand, såvel som når du sover

De bedste hilsner
Julie
Sexolog & Vaginalterapeut


Ældre indlæg Nyere indlæg

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver godkendt af administrator, inden de bliver offentliggjort.