Dilator

 


Hej.

Jeg har en sygdom der hedder Lichen Sclerosus og har for nyligt været til kontrol på sygehuset. Med denne sygdom har jeg desværre ret ondt ved sex og da jeg ikke har født børn er min skede åbenbart meget stram. Lægen anbefalede mig at købe en dildo max 3 cm og så skal jeg ligge med den ca. 10 min et par gange eller 3 om ugen for derved at udvide min skede.

Hvad kan i mon anbefale jeg bruger???Hej

Tak for din spørgsmål, jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.

For at kunne give dig det bedst mulige svar, så har jeg læst lidt mere om Lichen Sclerosus, og jeg kan bestemt godt forstå, at du har smerter ved samleje!

Ud fra dit spørgsmål, så kan jeg ikke se om du er i nogen form for behandling – men tilstanden behandles ofte med stærke binyrebarkhormoncremer. Hvis du ikke er i behandling, skal du måske rette henvendelse til din læge igen og høre om dette også kan være en mulighed. 

Når du oplever smerter under samleje, så er det vigtigt at du lytter til din krop, og ikke gennemfører noget, hvis du ikke har lyst. Der er mange måder at have sex på, og i stedet for at fokusere på penetrationen, som er det man typisk forbinder med sex, så brug længere tid på berøring og kærtegn af kroppen og opnå nydelse på en anden måde – det kan være en fordel, især hvis du har nogle perioder der er værre end andre. Derudover kan det være en ide, at bruge noget fugtgivende creme i starten af åbningen af skeden. Jeg vil anbefale den der hedder ’warming critical care’, man kan købe den på apoteket. Det er også en god ide, at gå med undertøj der er lavet af bomuld og gå gerne i tøj der ikke sidder alt for stramt omkring underlivet.

Jeg vil anbefale dig, at købe en Dilator, som er et produkt der er lavet af medicinsk silikone og kan fås ned i størrelsen på 1,5 cm. De er dejlig bløde, hvilket gør, at de giver sig efter skeden. Det er en god ide, at bruge en god glidecreme til, som både smørres i åbningen, men også på selve produktet (Brug gerne Sliquid Oceanics, som er en økologisk glidecreme).

De bedste hilsner
Julie
Sexolog & Vaginalterapeut

Ældre indlæg Nyere indlæg

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver godkendt af administrator, inden de bliver offentliggjort.